Kul att du hittat hit!

Mitt namn är Margareta Hallin och jag driver Instagramkontot 50something.se. Jag bor i Linnéstan i Göteborg. 

I början på pandemin så tvingades jag lämna resebranschen som jag hade jobbat i sedan 1987. Det var fantastiska år och jag arbetade uteslutande med marknadsföring på olika sät. Bland annat med sociala medier och jag drev bland annat sveriges största reseblogg.

Jag kände ganska snabbt att jag ville starta eget. Mitt Instagramkonto fanns men uppdaterades inte särskilt flitigt. Så mitt fokus låg först och främst på att börja uppdatera där men även att utbilda mig. Jag märkte att färganalyser var på väg tillbaka och jag kände att det hade varit kul att skapa roliga events kring. Så jag utbildade mig så att jag numera kan göra både färg- och stilanalyser. Tycker dock att färgen är det som är roligast. 

I början av pandemin så blev jag korttidspermitterad och tog fram symaskinen som hade fått vila under många år. Mina projekt uppskattades på Instagramkontot och jag fick mycket rågor. När jag hörde att det var svårt att följa traditionella symönster så funderade jag på om man inte kunde göra detta enklare. Så jag satte samman ett webinar “Kom igång och börja sy” samtidigt som jag drog igång digitala sykurser. Detta växte enormt och var verkligen kul.

När sykurserna var igång så fick jag allt fler frågor om man inte “bara” kunde köpa mönstren. Så jag tog hjälp och gjorde mönster som alla kunde använda med storleksgradering i xs-xxl. Jag behövde även komma på ett namn då 50something inte riktigt kändes rätt så i det skedet dök varumärket hallin. upp.

Idag finns det sex mönster men fler är på väg. Alla mönstren är väldigt pedagogiskt gjorda med tydliga bilder i varje steg så att man enkelt ska kunna komma vidare.

Jag fick också kontakt med Rekotex som är en plattform där kända skandinaviska designers kan lägga in tyger som har blivit över i produktionen, sk leftover fabric. Flera av dessa söäljs nu i webshopen och du kan även köpa paket där tyg och mönster ingår.

På senare tid blev efterfrågan stor på färdigsydda plagg så numera kan man både köpa mönster och sy själv eller köpa färdigsytt. Idag har jag även utökat sortimentet och har tagit fram både eget doftljus och te då båda sakerna används flitigt hemma hos mig. 

Jag vill att mitt Instagramkonto ska kännas som ett magasin för kvinnor i min ålder. Det ska vara tipsigt men tonvikten ligger på kläder och mode även om jag försöker bredda mig mer och mer!

Så kul att du ville läsa om mig. Jag önskar dig varmt välkommen till mig hemsida med både webshop och blogg.

Tyger

Alla mina tyger kommer från kända svenska designers (Rodebjer, Tiger mm) och... 

Övrigt

Tråkig rubrik men så spännande innehåll. Här samlar jag allt som jag... 

Kläder

Efter att ha fått så många förfrågningar om färdigsydda plagg från mina... 

Kontaktformulär