Veckans 7 – 42

Den här Veckans 7 handlar både om kimonos, utställningar, ett boktips och både värmande gryta och tröja. Hoppas du gillar!

Veckans utställning

Är så enormt sugen på att se utställningen KIMONO – FRÅN KYOTO TILL CATWALK på Världskulturmuseet i Göteborg. Extra mycket nu när jag syr en kimonoliknande jacka och jag tänker att jag ska få massor av inspiration men också för historien bakom detta plagg förstås. Utställningen pågår t om 30 januari 2022.

Veckans tröja

Verkar inte få nog av stickade tröjor nu! Hur många kan man ha? Denna i ull från Malene Birger gillade jag lite extra. Känns lite nytt med den stora kragen och jag gillar hur den breder ut sig över axlarna. Finns även i svart!

Veckans aktivitet

I lördags var det Slow Flowerutställning på slottet i Gunnebo och på lördag är det dags för andra visningen. Slottets rum är utsmyckade och i biljettens pris ingår även Afternoon Tea som kan vara bland det bästa jag vet!

Veckans gryta

Jag äter en hel del vegetariskt och letar ständigt efter goda recept. Den här Currygrytan från Landleys kök (där bilden är lånad från) med mango och Quorn ser verkligen god ut och känns som ett riktigt bra alternativ till höstens annars så populära köttgrytor.

Veckans manikyr

För ett par månader sedan delade jag med mig av en underbar (hehe) nyhet för mig i stories på Instagram om att måla alla lagren på nagellacken på en gång. Jag börjar med ett vanligt underlack och fortsätter med två lager Essie Gel Couture och avslutar med överlacket. Allt tar max 5 minuter vilket passar mig och sitter i en vecka! Ställde frågan om fler visste detta som jag helt hade missat och vi var många som var lika överraskade att detta funkade utan att kladda!

Kolla bland mina höjdpunkter på Instgram!

Veckans TV-serie

Redan i januari hade serien It’s a Sin på HBO Nordic. Serien har helt gått mig förbi då jag fick ett tips. Sewrien handlar om London på 80-talet när AIDS började härja. Har sett tre avsnitt och man förstår ju vart det bär hän och att det kommer bli mycket gråt. Men serien är alldeles underbar, varm och härlig. Så se om du inte har sett!

Veckans bok

Jag blev verkligen tagen när jag lyssnade på Frida Boisens bok Berätta aldrig det här i början på sommaren. Frida är en fantastisk uppläsare med fin känsla och jag lyssnade med stor behållning. I dagarna har jag precis lyssnat på uppföljaren, Du är inte längre min dotter. Jag lyssnade lika koncentrerat den här gången på Fridas uppläsning och gripande historia. Vissa böcker, speciellt när författaren läser själv, är nästan bättre att lyssna på än läsa själv.

Jag önskar dig en härlig vecka och som vanligt önskar jag ett avtryck om du gillar! Och skulle bli så glad för tips på nästa Veckans 7.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *