Veckans 7 – 39

Även denna veckan bjuder jag på en Veckans 7 med saker och annat som kommit förbi mina tankar under veckan. Vill du tipsa mig om något som bör vara med på hör mer än gärna av dig!

Veckans största händelse

Ja, ingen har väl missat att imorgon är det dags att öppna upp samhället igen. Äntligen säger många medan andra är mer skeptiska och tror att det snart kommer få stänga ner igen och att det är för tidigt. Jag tycker vi ska öppna upp. Någon nytta måste väl all vaccinering ändå göra. Hur känner du?

Veckans bak

Nu är det hög tid för svenska äpplen. Har du tur så har du egna träd eller kanske en granne att plocka hos men butikerna är ju även de fyllda till bredden av flera sorter nu. Jag är svag för Aroma.

Den här äppelkakan är så vansinnigt god. Den är lite knäckig men med tillsatt salt så får den en underbar twist som faktiskt gör den allt för god för att kunna låta bli att äta upp!

Bild och recept från Ica.

Veckans pynt

Under helgens underbara väder med sol och 17 grader fixades det på balkongen. Så härliga färger nu på alla blommor. För att inte tala om höstprakten i naturen vi står inför. Hösten är ju inte så dum ändå!

Veckans lunch

En enkel lunch jag ofta tar till är bananpannkakor. Jag blir mätt, det går fort att göra oh ingredienserna finns nästan alltid hemma! Vet att det finns tusen sätt att göra dessa på men jag gör mina så här.

2 ägg
1/2-1 dl havregryn (mäter inte så noga)
1 mosad banan
En nypa flingsalt (viktigt)
Smör att steka i (också viktigt)

Blanda runt och häll i fyra små pannkakor i stekpanna och stek på medelstark värme. Till pannkakorna burkar jag ofta ha blåbär, 1/2 färsk banan och en rejäl klick jordnötssmör.

Veckans gryta

Håller ni inte med om att det börjar bli gryttider nu? I helgen gjorde jag en variant av Coq au Vin med kycklinglårfile. Hittade ett väldigt gott och enkelt recept från Tareq Taylor. Följde precis förutom att jag tog lite extra vitlök, kycklingfond och soja. Tyckte det lyfte både smak och färg! Toppade dessutom med färsk timjan istället för persilja.

Här hittar du receptet.

Bild från Köket.

Veckans skörd

Det är ju inte bara äpplena som är färdiga att plocka nu. Det är också tid för rotsaker och andra härliga grönsaker nu. Jag bor inte långt från Haga i Göteborg där det brukar vara marknad varje lördag. Så härligt sätt att fylla på med grönsaker, saft & sykt, honung och andra inläggningar. Passa på att gynna bönder istället för att handla på stormarknaderna!

Veckans bok

Den här boken hörde jag talas om i somras och blev så sugen på att läsa. Förstår att den både är sorglig och gripande. Därför blev jag glad när den valdes som nästa bok i vår bokcirkel. Vi träffas nästa gång 29 oktober så tid finns att läsa!

Hoppas du gillar den här Veckans 7. Kommentera gärna och ge mig tips eller feedback på vad du vill läsa om!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *