Veckans 7

Veckans 7 – 38

Äntligen har jag fått tid att fortsätta med inlägg här i bloggen. Veckan 7 har varit populära och här kommer något av det jag har snappat upp i veckan som intresserar mig just nu.

Veckans middag

Just nu finns det kantareller och jag önskar alltid att jag haft ett hemligt ställe som ingen annan känner till. Men som den stadsråtta jag är (har blivit) så är det ont om svampställen. Vilken tur då att det finns kantareller, men även annan svamp att köpa.

Ett recept jag ofta återkommer till är Jamie Olivers svamppasta med vitlök. Pastan och svampen går så fint ihop med parmesan och vitlök och en klick creme fraiche för syrligheten!

Veckans bok

I min bokklubb var det jag som valde bok senast och det gäller att hitta en som inte är för mastig så att alla får tid att läsa, intressant men också en bok att prata om. Valet föll på en klassiker och vi alla tyckte att den definitivt står sig och var väldigt läsvärd och intressant. Imponerades också över att författaren bara var 17 år när hon läste boken. Den fick ett riktigt högt betyg! Har du läst?

Veckans sko

Jag älskar verkligen sneakers! Har opererat knölar på flera ställen och jag kan inte annat än känna tacksamhet att det finns så många snygga sneakers och trenden verkar inte lägga sig, utan tvärtom. Nya härliga modeller poppar ständigt upp. Den senaste i mitt flöde är denna härliga från New Balance via Arket. Jag har denna i svart/grått/vitt och gillar modellen. Men så härlig den här färgkombinationen är!

Veckans TV

Det har pågått några veckor nu men så glad jag är att Draknästet är tillbaka på SVT. Älskar verkligen programformen och inspireras enormt av alla som nervöst presenterar sin affärsidé. Inte helt lätt att stå upp för sin sak med så många erfarna och granskande blickar men så häftigt när drakarna kivas om vem som får bli investerare! Tittar du?

Veckans utställning

Förra veckan var jag i Stockholm och tog en runda på NK för att inspireras av utställningen NK:s franska damskrädderi som nu ställer ut på Nordiska Museet. Att få tag på biljetter till invigningen gick ju förstås inte men utställningen pågår ett helt år så vid nästa Stockholmsbesök så ska jag absolut gå hit! Tills vidare kan man inspireras av boken som finns att köpa.

Veckans film

En sak jag verkligen har saknat under pandemin har varit att gå på bio. Älskar verkligen det och kan t om gå själv om det är en film jag vill se. Har fortfarande inte kommit mig för trots att det ju faktiskt har gått bra ett tag. Filmen ”En runda till” vann en Oscar för bästa internationella film och den är jag så sugen på att se. Såg nu att den går att hyra på SF Anytime men det är ju bioupplevelsen jag vill åt. Har du sett den? Ämnet känns alltid aktuellt!

Veckans stickade

Jag har verkligen en grej för kortärmat stickat! Jag har alltid varit varm av mig men gillar stickat. Så den här kombon är verkligen perfekt. Tänker också att den funkar fint med lager på lager länge fram. Finns på &other stories i flera färger och materialet i en alpacablandning är mjukt och skönt att bära. Jag körde L på min då jag ville ha den lite over size!

Så kul att vara igång igen och jag har mängder av idéer till nya blogginlägg så hoppas du vill hänga med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *