Hemma hos mig,  Skönhet och smink

Dofter hemma och parfymer

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Arket.

Jag hörde på radion att under de senaste åren har försäljningen av olika dofter ökat något enormt i Sverige. Det gäller både dofter hemma men även parfymer. Jag funderade på hur mitt eget beteende ser ut och om jag köper fler dofter numera.

Jag inser ganska snart att jag absolut har fallit för trenden och har tittat runt hur det doftar i mitt hem. Har hittat ett tema att många dofter är snarlika både när det kommer till parfymer och övriga dofter.

Jag börjar i badrummet där jag numera alltid har doftpinnar. Har prövat flera olika och tycker många tappar doften men fastnat för Skandinavisk som bl a säljs på Åhléns. i doften Skog. Stor fördel att det finns refill till doftpinnarna. Tvålen har jag ännu inte testat men gissar att den doftar lika gott.

Jag fortsätter i vardagsrummet där jag dels har doftpinnar. Har lite svårt för de traditionella rökelserna men de här från underbara Astier de Villatte. Om du är i Paris så missa inte att besöka butiken på 173 rue Saint Honoré. Där har jag även köpt den vackra rökelsehållaren. Jag gillar doften Villa Médicis men det finns många fina dofter.

Jag har även doftljus och brukar variera men generellt så gillar jag lite kryddigare dofter. Två av favoriterna är Tabac från L:A Bruket och Figuier från Diptyque.

Slänger in några produkter från en riktig doftfavorit, Oakmoss från Arket. Svårt att beskriva doften men tänk en frisk och härlig skogsdoft! Testa!! Dessa produkter tillverkas i Sverige. Kvalitén är hög så jag skulle säga att de är prisvärda.

Handtvål 500 ml

Refill handtvätt 1000 ml

Handlotion 300 ml

Doftljus

Handkräm

Till sist så delar jag med mig av mina parfymer. Har alltid varit strikt och använt en enda men under den senaste tiden har doftgarderoben utvecklats. Byredos Bal D’Afrique är lite lagom kryddig och är definitivt en unisexdoft. Gillar den tanken att den kan användas av fler där hemma! Min nästa doft blev en omtalad doft i Labels We Love-gruppen på Facebook, Dominique Ropion/Portarit of a Lady. Den är extremt stark i doften och räcker med ett halvt sprut. Svårt att beskriva denna doft men lite tyngre men kvinnlig skull jag säga. Mitt senaste köp är visserligen en Eau de Parfume och den är väldigt flyktig men kryddig men fräsch, Gucci Mémoire D’Une Odeur.

För några dagar sedan delade jag delar av mina dofter i Stories på Instagram och passade på att ställa frågan hur mina följares syn på dofter är. Väldigt många svarade att de faktiskt skippar dofter helt, dels pga allergi men även egna val. Kan det ha blivit för mycket av det goda? Själv doftar jag på ett tag till. Hur är det med dig?

2 kommentarer

 • Emmelie

  Doftar väldigt gärna! Älskar dofter! har ett par favoritparfymer som jag alltid kommer åter till, men provar gärna nytt däremellan. Har även börjat prova att blanda två olika om de inte är perfekta var för sig, och det kan uppstå väldigt goda och spännande kombinationer.
  Har linnespray från Washologi som kudden gärna får sig en puff av innan sänggående på kvällen. Doftljus i flera rum.
  Som sagt, älskar dofter 🙂
  Är sugen på att prova Sniph prenumeration för att upptäcka flera dofter.

  • mhallin

   Hej Emmelie,

   Så fint att höra om dina dofter. Det där med kudden lät ljuvligt! Men har aldrig vågat blanda parfymer men så spännande att få fram helt nya dofter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *