Sy själv

Var med på en digital sykurs

Vårens sykurser blev så lyckade och det var många som knappt hade sytt som kom igång och började att sy. Nu är det dags igen och till hösten är det två olika digitala sykurser att anmäla sig till.

Sykurserna är på tre tillfällen och vi träffas digitalt. Det är åtta personer med på varje kurs vilket är lagom för att alla ska hinna med att få hjälp. Varje tillfälle är på två timmar mellan 19-21.

Det här ingår:

  • Tre digitala möten under två timmar där vi träffas och jag presenterar de olika mönstren och hur man gör. Det blir tillfälle att ställa frågor och få hjälp. Men vi syr också förstås.
  • Totalt får du mönster till tre plagg i respektive kurs. Du får också mönster på en kasse för att du som är ovan ska komma igång med ett enklare projekt. Alla mönster är pedagogiskt gjorda med tydliga bilder med steg-för-steg-guide. Allt är enkelt att sy om du kan sy raksmöm och sick-sack. Du får hjälp så att du kan sy allt förstås men om du hellre vill sy med eget mönster så hjälper jag självklart till och förklarar.
  • Tillgång till en egen Facebookgrupp där jag svarar på frågor under hela kursens tid. Men jag tänker att vi även hjälper varandra och gruppen ligger kvar när kursen är slut.
  • Tydlig information innan kursen startar om hur mycket tyg som behövs, kvalitéer och andra tillbehör. Samtliga mönster kommer skickas innan kursen startar.
  • 10% rabatt på en beställning på Stoff & Stil
  • Pris: 1.300:

Anmälan

Om du vill gå någon av sykurserna nedan så skicka ett mail med datum för önskad kurs till:
margareta.hallin@50something.se

Sykurs 1 – start 13/9 (20/9, 27/9) – 2 platser kvar

Kursstart 5/10, (12/10, 19/10) – 1 plats kvar
Kursstart 26/10, 2/11, 9/11 – 3 platser kvar

Första plagget i denna kurs är kaftanen som har varit så populär. Nu kan du sy din egna. Den är enkel att sy och bra att börja med.

Volangkjolen är så härlig och går att variera på längd men även beroende på vilket tyg du använder. Kanske ser svår ut att sy men här är det bara raksöm och sick-sack och vi får även göra rynk-tråd. Storleken är enkel att anpassa.

Omlottkjolen är enkel att sy men lite knepigare att få till mönstret. Men vi gör det tillsammans så att alla hänger med. Även denna går att variera i längder som du ser ovan men även med olika tyger. Även den här anpassar du storleken efter ditt midjemått.

Sykurs 2 – start 14/9 – FULLBOKAD

Kursstart 23/9 (30/9, 7/10) – FULLBOKAD
Kursstart 4/10 (11/10, 18/10) – FULLBOKAD
Kursstart 21/10 (28/10, 4/11) – FULLBOKAD

Maila margareta.hallin@50smething.se om du är sugen på den här kursen så finns möjlighet för ett nytt datum!

Här startar vi upp med en annan typ av kaftan. Den här är mer som en klänning. För de som vill gör fickor och skärp. Är också en enkel modell att sy.

Nu är det dags att sy en ”vanlig” klänning. Här kan man anpassa storleken mellan S-XL. Du kan också variera själva oket och låta det gå längre ner om du vill. Ser kanske svår ut att sy men jag lovar dig att du kommer klara denna. Lite pill med mönstret men vi hjälps åt! Den översta är sydd i bomullsvoile och den understa i bomullspoplin.

Vi kommer också att sy en blus. Här får du mönstret färdigt till oket. De andra delarna ritar du mönstret till själv men det fixar du med lite hjälp. Även den här går att variera i storlekar och längd på oket beroende på var du vill att det ska sitta. Här har jag gjort två olika varianter. Den översta med delat framok och lite längre ärm med mudd och det andra med hel ringning och resår i ärmslutet. Du får tips om båda varianterna.

Mönstret på kassen får du som en extra bonus om du känner att du vill komma igång med ett enkelt projekt!

Har du några frågor eller vill anmäla dig så kontakta mig på margareta.hallin@50something.se

Hoppas du tycker det känns kul och vill komma igång att sy med mig!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *