Veckans 7

Veckans 7 – 19

Det verkar som tiden rinner iväg och jag vill såklart bjussa på mer än ”Veckans 7” här även om det är ett tema spo, ligger mig varmt om hjärtat. Så här kommer veckans saker som passerat. Hoppas du gillar!

Veckans sallad

Är det något jag gillar så är det lax. Faktiskt i de allra flesta former. På sommaren köper jag gärna varmrökt lax och äter med en potatissallad med sparris, rädisor och sockerärter. Eller bara med nykokt färskpotatis och ett par goda såser. Den här mixen var dock ny för mig men ser väldigt god ut. Matvetesallad med varmrökt lax. Recept kommer från säkra Jennie Walldén och du hittar det här.

Veckans bok

Som jag älskade Karin Smirnoffs trilogi om Jana Kippo. Slukade all tre böckerna i ett yttersta snabbt tempo. Nu har Karin kommit ut med en ny bok som jag hört ska vara väldigt lovande, Sockerormen. Nya böcker lyssnar jag ofta på men jag tror jag ska slå till på den här och har svårt att vänta tills den kommer på pocket!

Veckans vin

@stildoktorn levererar alltid bra vintips i sina stories. Prisvärda och vansinnigt goda., Det här skärmdumpade jag sist och fick ett meddelande om att jag måste köpa. Får bli till helgen. Vem är inte sugen på rosé igen?!

Veckans reslängt

Alltså reslänget är stort och jag längtar så till Italien. Är nyfiken på de södra delarna och ska göra mig en liten rundtur i drömmarna som en dag kan bli verklighet. Att resa just i drömmen tycker jag är fint och kan räcka långt men visst är man sugen på att se sig om kring igen? Om du inte har varit i Cinque Terre så tycker jag absolut att du ska resa dit. Vi var på en fin liten rundresa med tåg. Vi utgick från Nice/Monaco och började här, bodde en natt i Vernazza (jag har ett bra och prisvärt hotelltips). Vandrade och åkte tåg mellan byarna. Det bästa var faktiskt när lugnet infann sig på kvällen och dagturisterna hade åkt hem till sina byar. Vi åkte sedan vidare till Pisa och Florens. Så enkelt och bra att åka tåg i Italien.

Veckans köp

I veckan damp den här ner hos mig. Hade länge velat ha men tvekat på grund av ett ganska högt pris. Men har ikmte kunnat glömma och när jag väl bestämt mig var den nästan slut och jag fick jaga. Ett så dyrt plagg behöver användas ofta och jag gjorde en ”1 plagg – 3 outfit” i mina stories. Så kika gärna där om du tycker det är kul att se hur man kan styla ett plagg på olika sätt. Tröjan är från Stylein och heter Aubry Sweater.

Veckans dryck

På sommaren gör jag gärna en kanna iste och dricker när det är varmt. Oerhört läskande och lätt att fixa iordning. Jag gillar den gröna söderblandningen från The Tea Centre i Stockholm. Antingen kallbrygger jag en kanna kvällen före eller så brygger jag med varmt vatten samma dag och låter svalna. Jag brukar lägga i en halv citron i skivor och några isbitar vid servering. Bra sätt att dricka téet när det är varmt!

Veckans TV-serie

Såg precis klart den här serien och jag tycker den var riktigt välgjord. Men så otroligt läskig. Hur kan det ens finnas personer som Charles Sobhraj som kan manipulera sin omgivning så och helt iskallt mörda turister. Har du tittat? Vad tyckte du?

Det här var veckans 7 och nästa vecka är jag tillbaka med nya spaningar på vad som rör sig för tillfället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *