Veckans 7

Veckans 7 – 18

Det blev ett uppehåll här av veckans ”Veckans 7” men jag vill gärna fortsätta. Det är väldigt roligt att samla material till det här inlägget och jag hoppas att ni gillar.

Veckans bok

Jag är en bokslukare av stora mått och tycker om att blanda genrer. Precis som när man lyssnar på musik så vill man ibland ha något mer lättsmält och ibland något mer rivigt. Beror på sinnesstämningen. Jag har läst Emma Hamberg tidigare och tycker väldigt mycket om hennes sätt att måla upp miljöer och karaktärer. Det är personer man verkligen gillar och känner väldigt mycket för. Agneta i Je máppelle Agneta är inget undantag. Nu lyssnade jag på den här boken och jag måste säga att Emma är suverän på att läsa och man vill bara fortsätta lyssna. Så ett litet tips om du önskar en mysig bok!

Veckans mat

Tareq Taylors kycklinggratäng med örter och soltorkade tomater med en krämig parmesansås är en rätt jag gjort flera gånger och den brukar alltid uppskattas. Gjorde häromdagen när barnen var hemma och de gillade skarpt. Passar både som vardag och en middag för vänner när det ska vara enkelt. Jag äter med pasta och en sallad med tomater, mozzarella och rejält med basilika! Recept hittar du här.

Veckans klänning

Det är något med den här klänningen som jag gillar. Är ju svag för den blå nyansen men gillar även modellen som passar både strand, jobb och på stan. Det beror helt på vad man bär till. Fint med snäckorna i knytbanden och att man kan variera om man vill ha band i midjan eller inte. Här hittar du den.

Veckans TV-nyhet

Jag har inte tittat på ”Så mycket bättre” på senare tid men i år tycker jag de har ett intressant artistupplägg. Och när jag såg att Moonica Mac skulle ansluta så måste jag bara se nästa säsong. Moonica Mac släppte sitt debutalbum ”Stark och sårbar” 2019 och jag återkommer ofta till låtarna med så vackra texter som är både vemodiga och vackra. Har du inte lyssnat så gör. Lova att berätta sen hur du gillar!

Veckans reslängt

Jag som kommer från resebranschen brukar oftast göra 3-4 resor per år, kortare eller längre. Det kan bli någon weekend, gärna något kulturellt men väldigt gärna en båtluff till Grekland. Det här är en bild från min senaste luff 2018 då vi flög till Rhodos och besökte småöarna Symi, Tilos och Chalki. Det är verkligen ett härligt sätt att resa på och du vet aldrig vad du möts av när du ankommer med båten till respektive ö. Har du några frågor om båtluff eller bara är nyfiken så fråga mig gärna. Har varit på många av Greklands öar och längtar alltid tillbaka.

Veckans efterrätt

Efter kycklingen till middagen häromdagen så gjorde jag den här goda tårtan till efterrätt. Det är ett riktigt gammalt recept som kom när Creme Fraichen var ny på 80-talet och man kunde se recept på mjölkkartongerna. Jag återvänder alltid till den här tårtan som man fryser in då den både är frisk i smaken, inte så söt och väldigt god med citron, vispgrädde, digestive och ägg. Receptet finns på Arla här.

Veckans TV-serie

Förra veckan när jag ställde frågan i mina stories om vem som hade börjat se säsong 4 av Rhe Handmaids Tale så var det ”bara” 17%. Jag minns hypen när den här serien kom och man förfasades om detta skulle kunna bli verklighet. Serien hade ju premiär i samband med att Trump blev president så tankarna kan ju ha funnits… Sen har den väl urartat en aning måste jag säga men jag kommer absolut att se säsong 4 och hur det går.

Hoppas du gillar den här veckans 7 och nya tips kommer nästa vecka! Kommentera gärna eller ge ett hjärta om du gillar under kommentarer.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *