Skönhet och smink

Stor mascara-special

I helgen köpte jag en ny mascara och jag var lite trött på att min ganska dyra favorit tog slut så fort. I butiken fick jag syn på en riktigt gammal favorit från Maybelline. Blev nyfiken på vilken mascara mina följare på Instragram använder och fick massor av svar. Kände att det var dag att göra en mascara-special. Håll till godo!

Mina favoriter

Mac Extended Play har jag haft i många år och gillar för den lilla borstens skull men även att den är lagom tuschig. Gillar att kunna sätta mascaran precis vid fransarnas fästen, trycka till och sedan dra uppåt för att få färg hela vägen in. Men, jag var lite trött på att den tar slut fort och är förhållandevis dyr. Köpte den gamla hederliga Maybelline som fanns när jag var 20…. alltså redan i början av 80-talet. Kom ihåg hur jag gillade den för exakt de egenskaper som Mac-mascaran har. Började använda direkt och jag måste säga att jag har en nygammal favorit. Sitter på bra, smular inte och är lätt att applicera.

Började för cirka en månad sedan med XLash och än så länge märker jag inte så mycket men det ska visst ta tre månader så jag återkommer om denna.

Nu till mina följares favoriter.

Lancome är en stor favorit

Väldigt många har angett Lancome som favorit. Jag har haft problem med eksem på ögonen och jag vet att jag tidigare har haft problem med Lancomes produkter så därför har det inte blivit att jag testat. Men enligt mina följare så är dessa stora favoriter.

Idole separerar och ger volym, kladdar inte och sitter bra. Monsieur Big förlänger även små fransar och några återkommer alltid till favoriten Définicils.

L’Oreals prisvärda mascaror

L’Oreal tillhör ju kategorin prisvärda maskaror men som många sätter högt för deras utvecklade produkter. Det här med dubbla mascaror är nytt för mig. Men för mig som ofta är lite otålig och har bråttom så tror jag inte jag hade haft tålamodet. Men så här låter recensionerna. Telescopic håller i regn, Suuperstar False Lash ger lååånga fransar och håller bra, Double Extension förlänger väldigt bra och tvättas bort med 38 grader-vatten och Volume Million förlänger och förtjockar utan att kladda ihop fransarna.

Clinique och Sensai

Clinique är ett märke jag använde för länge sen. Speciellt för hudvård. Mascaran har jag nog testat men förmodligen har den inte gjort något större avtryck på mig. Men en följare beskriver att den ger perfekt resultat och inte fäller. Tror jag skulle gilla denna då borsten är i min smak! Senasai mascaror är poppis och många gillar dessa för att de går att tvätta bort i 38-gradigt vatten. Jag har prövat med tyckte att de smulade. Men mina följare gillar och beskriver den som en bra ”gummimassa” som inte gör en svart under ögonen och ger ett perfekt resultat. Finns i ntvå varianter, en som bygger mer vad jag förstår.

Bobbi Brown, By Terry, Fiberwig och X-lash

Det här är inga mascaror jag hört så mycket om men några enstaka har klassat dessa som favoriter. Bobbi Brown ger volym och sitter HELA dagen och är perfekt för dig med känsliga ögon, By Terry gör den det ska, Fiberwig kladdar inte och är enkel att ta bort och X-lash sitter väldigt bra.

Ekologiska mascaror

För en hel del är hållbarhet extra viktigt och väljer detta även när det kommer till smink. Här är några som nämnts som favoriter. Estelle & Thild sitter både dag och kväll och ger separerade fransar, Maria Åkerberg ger lagom med färg och Palina klibbar inte och känns väldigt kvalitativ.

Övriga mascaror

Caias mascaror har jag hört flera som är nöjda med men jag fick ingen recension mer än att dessa var favoriter. Kasnke vet du? Isadoras vattenfasta ska ge fylliga fransar på nolltid och Maybellines Sky High är ”den bästa mascara jag haft” berättar någon medan en annan lyfter Lash Sensational som en mascara som sitter bra och ger fylliga fransar.

Hoppas ni gillar min mascara-special och att ni kanske hittar en ny favorit. Nu undrar jag förstår om din bästa mascara finns med och vilken det är. Kanske du har ytterligare en du vill tipsa om. Kommentera gärna eller hjärta inlägget nedan.

En kommentar

  • Ann

    Bra med massa tips! Tack! 👍😊
    Mitt tips är HÅLL UT med X-lash serum.
    Jag var skeptiskt men det funkar!!! För mig tog det ca två månader. Det hänger ju ihop med hur fort dina fransar växer.
    Mina har inte blivit mörkare eller fylligare men definitivt längre! 👍👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *