Veckans 7

Veckans 7

Varje måndag kommer jag att dela med mig av som händer just nu. Det kan vara en bok jag läser och vill dela med mig av, en film eller serie som intresserar mig, en utställning, en vansinnigt god kaka eller maträtt, något snyggt som väckt mitt intresse, något resmål jag drömmer om eller kanske att jag delar några personliga tankar. Men hoppas ni gillar ”Veckans 7”.

Veckans bok

I bokklubben läser vi just nu Daisy Jones & The Six och jag kan varmt rekommendera den. Det tog ett litet tag innan man kom in i sättet den är skriven på men sen bara slukade jag den. När kjag hade läst klart började jag googla. Dels på ”A Star is born” eftersom det känns som den har en hel del liknelser men även på en filmatisering. Och visst blir det så. Reese Witherspoon kommer producera en TV-serie och som jag se fram emot att denna ska visas. Man kan spana på Youtube. Riley Keough och Sam Claflin spelar huvudrollerna. Är framförallt nyfiken på musiken här men även att få se den vackra Daisy förstås.

Veckans mat

Förra veckan var jag bjuden på lunch hos min Instagramkompis Frida @fridasfynd. Hon bjöd på en vansinnigt god Bibimbap. Jag kunde aldrig sluta äta! Receptet kom från Jennie Walldéns bok Wok Ris Nudlar. Har hört så mycket om denna bok och vet att jag absolut inte är först med att upptäcka den men om du inte har den så köp, du kommer inte ångra dig! Bonnier där boken är utgiven bjuder på ett recept på Koreansk het honungskycklinggryta.

Veckans mode

I lördags fick jag en spontan idé då jag har blivit så sugen på lila. Kommer dela mer av den färgen här i bloggen men här bjuder jag på en liten förhandstitt. Om du vill se mer så leta upp #3dagarlila under veckan så finns det ännu mer inspiration. Bild från Pinterest.

Veckans kultur

Ett av mina absoluta favoritställen är Tjolöholms Slott som byggdes av familjen Dickson vid förra sekelskiftet. Det är imponerande vackert och så väl bevarat. Slottet bjuder alltid på aktuella utställningar och sist jag var här bjöds vi på en intressant Libertyvisning då mycket av inredningen köptes därifrån. Men nu har det viktorianska kungliga modet flyttat in och visas under hela 2021. Utställningen ”Queen Victoria – Dressed to Rule an Empire” visar drottning Victorias rikt dekorerade klänningar men visar också historien om Tjolöholms-familjen Dicksons resa från Storbritannien till Göteborg. Tyvärr har man just nu ingen guidning men det går bra att se visningen på bokad tid. Läs mer och köp biljetter här.

Fixa balkongen

Förra året byggdes balkonger i mitt hus. Så lyxigt med sol hela dagen. Jag köpte ett grönt set med två stolar och ett bord men även en rottingfåtölj. Dessutom olika sorters krukor med blommor, en tomatplanta och lite örter. Men jag kände att jag inte fick till det. Nu spanar jag för fullt på Pinterest för inspiration och bilden därifrån fick bli en målbild!

Veckans TV

Tittar ni på Snöänglar på SVT? Den är så tragisk och igår satt jag bara och grät. Men jag vill ändå titta. Den är så välgjord och karaktärerna så väl valda. Men som den griper tag i en och får en att fundera på hur verkligheten kan se ut för många.

Veckans resmål

Förra året i april hade jag och sönerna en bokad resa till Milano. Jag har haft förmånen att få resa mycket och har sett de flesta stora städerna i Europa. Men Milano stod på önskelistan och min ena son, som är väldigt historieintresserad ville absolut inte åka om han inte fick se nattvarden. Nattvarden som är en fresk, eller muralmålning, finns i klostret Santa Maria delle Grazie och det är svårt att få biljetter då de endast tar in ett 20-tal personer åt gången. Men jag hade lyckats!

Självklart ville vi även se den mäktiga Milano Doumo som man väl får säga är Milanos landmärke. Hotellet behöll vår bokning till 2021 men frågan är om man kommer få se detta i år.

Hoppas du gillar inlägget och vill hänga med även nästa måndag på ”Veckans 7”. Kommentera gärna och ge ett hjärta om du gillar!

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *