Färg och stil,  Min outfit,  Mode

Lila inspiration

Jag har faktiskt aldrig haft några plagg i lila förr. Har inte trott att det har varit en färg som passar mig men efter en färganalys då jag insåg att just de kalla färgerna är de jag ska ha så började jag snegla på lila och nu är jag fast. Tänkte därför ge er inspiration till hur man kan bära lila.

Den här veckan delar jag flera bilder på mitt Instagramkonto på de lila plagg jag har då jag fick en spontan idé och skapade en stilutmaning under #3dagarlila eftersom jag just har tre lilaplagg.

 1. Mönstrad syrenlila blus med munmönster som jag har sytt själv, jeans som är sydda efter mina mått från Studio Heijne och sneakers Adidas Ozzweego.
 2. Lila tröja från Selected Femme, kjol från Hm, sneakers Adidas och väska Musubi från Acne.
 3. Den här lila tröja är vintage som jag har köpt på Tradera och bytt knapparna till strass, byxor från Gina Tricot och sneakers Adidas Ozweego.

Lila inspiration

Men hur kan man kombinera den lila färgen? Jag gillar klargrönt, camel, gult, rost, mintgrönt, off-white och beige/kaki. Har hittat en hel del fina kombinationer. Alla bilder från Pinterest.

Har du någon favorit?

Lila i butik just nu

Har också letat efter några plagg som finns i

 1. Så fin blus med en liten strassknapp högst upp och puffärm från Co’couture
 2. Väst i kavajmodell som man ser mer och mer nu. Jag får vibbar från 90-talet. Hur är det med dig? Från Co’couture.
 3. Tröjan som jag bär ovan är så himla mjuk och fin och färgen är magisk. Från Selected Femme.
 1. Lila kostym från HM i over size som jag gillar.
 2. Ännu en lila kostym i over size, lite mörkare ton från Arket.
 3. Vill man inte gå all-in så varför inte börja med naglarna. De här gellacken från Essie är så bra. Kör ett underlack, två lager med färgat lack och avslutar med överlack i samma serie. Allt på en gång. sitter som berget!
 1. Jag gillar hoodie lite extra just nu. Så härligt att ha under en kavaj och kan bryta av mot en annars dressad look. Den här i lila från HM.
 2. Lila fleece, så fint från Arket.
 3. Overshirt såg vi mycket förra året men trenden verkar hålla i sig. Är inte detta en underbar färgkombination? Från Arket.

Är du sugen på att göra en färganalys för att få veta vilka färger som kan passa dig så hör gärna av dig med ett mail till margareta.hallin@50something.se. Du kan antingen komma själv eller ta med dig dina väninnor.

Hur ser ditt förhållande till lila ut? Är det en färg du gillar? Kommentera gärna!

3 kommentarer

 • @colourfuljess

  Jag ÄLSKAR lila, har alltid gjort faktiskt! Tidigare var jag mest förtjust i de ljusare nyanserna, typ syrénlila, men nu för tiden gillar jag även mörkare nyanser precis lika mycket 😀

  • Linda

   Kul att du ”upptäckt” lila ☺️ Jag älskar lila! Tycker den är lätt att kombinera och att den passar till de flesta färger faktiskt. Den känns som en ganska bortglömd färg av någon konstig anledning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *