Sy själv

Kom igång och börja sy – gratis webinar och sykurs

Förra veckan presenterade jag information om ett gratis webinar som jag håller i där du kommer få massor av tips och inspiration till att komma igång och börja sy. Jag vet att många är så sugna på att börja sy. Symaskinen står undanstoppad och du behöver en kick för att komma igång eller så är du nybörjare och vill börja sy mer efter de stapplande stegen på syslöjden.

Gratis webinar 4/5 och 6/5

För att få den allra första kicken att komma igång så erbjuder jag nu ett webinar som är helt kostnadsfritt. Det är 100 platser på varje och 4/5 blev snabbt fullt men det finns fortfarande några platser kvar till det extra insatta webinariet 6/5. Klicka här för att anmäla dig.

Under webinariet så får du dels massor av tips och handfasta råd om att sy men även ett enkelt mönster så att du kan sätta igång direkt. Jag kommer också att presentera en sykurs under webinariet för dig som vill sy egna kläder men känner dig osäker.

Digital sykurs

Sykursen startar 18/5 och pågår vid tre tillfällen mellan 19-21, ett i veckan. Totalt är det 8 platser så att alla får tid och hjälp. Om denna blir full så har jag möjlighet att utöka och arrangera sykurser även på måndagar och torsdagar.

I sykursen ingår:

  • Tre digitala möten under två timmar där vi träffas och jag presenterar de olika mönstren och hur man gör. Det blir tillfälle att ställa frågor och få hjälp. Men vi syr också förstås.
  • Totalt får du mönster till två olika kjolar, en omlott- och en volangkjol, en kaftan samt en fodrad kasse. Mönstren är pedagogiskt gjorda med tydliga bilder med steg-för-steg-guide. Allt är enkelt att sy om du kan sy raksmöm och sick-sack. Du får hjälp så att du kan sy allt förstås men om du hellre vill sy med eget mönster så hjälper jag självklart till och förklarar.
  • Tillgång till en egen Facebookgrupp där jag svarar på frågor under hela kursens tid. Men jag tänker att vi även hjälper varandra.
  • Tydlig information innan kursen startar om hur mycket tyg som behövs, kvalitéer och andra tillbehör. Samtliga mönster kommer skickas innan kursen startar.
  • 10% rabatt på en beställning hos Stoff & Stil
  • Pris: 1.250:-

Mönstren som ingår

Den här kaftanen är ett av mönstren som ingår. Den är enkel att sy och jag tänker att vi startar med denna. Du väljer själv om den ska knäppas eller sys igen beroende på hur trygg du känner dig med att göra knapphål!

Omlottkjol i viscosecrepe som har ett väldigt fint fall.

Samma kjol men i bomullstyg. Här gör man bara små förändringar i mönstret så att den passar bättre till tygkvalitén.

Volangkjol i flera våder som är enkel att variera storlek på. Vidden bestäms även på vilket tygval du gör. Här har jag ett tyg i nylon vilket gör att den blir fylligare. I viscose blir den mer svepande.

De här kassarna blir en bonus och känner du att du vill börja med något riktigt enkelt så startar du här.

Hoppas ni tycker detta känns kul och om du har frågor eller vill anmäla dig redan nu så skicka ett mail till margareta.hallin@50something.se eller anmäl dig direkt här via denna länk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *