Mat

Buffémat till våren

I påskhelgen hade jag båda barnen här med flickvänner och mitt alldeles nya lilla barnbarn som fyllde två månader på påskafton. Jag bestämde mig tidigt för att istället för den traditionella sillen göra en buffé med lite olika saker som passar precis lika bra på vårens bufféer. Det mesta är kallt och enkelt att fixa i förväg. Men jag var även så sugen på att testa den omtalade morotsrulltårtan från senaste Buffé.

Längst fram tronar den oerhört goda löjromspizzan som görs på färdig surdegspizza. Längst bort till höger står en oerhört god räkröra som läggs på kavring. En god sallad går alltid hem. Sen lite påskmat som pappasill, ägg, prinskorv och goda ostar. Vi är alla svaga för den schweiziska Kaltbach. Men kom ihåg att lägga fram 2-3 timmar innan den ska ätas.

Löjromspizza
1 påse färdig surdegspizza
1 burk crème fraiche
Ca 100 gr riven parmesan och västerbottenost
1 burk frusen löjrom
Dill, gräslök och rödlök

Kavla ut pizzan till en tunn botten på en bakplåt. Bre på halva burken med créme fraiche och lägg på den rivna osten. Grädda i 225 grasder i cirka 10-15 minuter. Låt svalna och klipp i mindre bitar. Klicka på resterande créme fraiche och dekorera varje bit med löjrom, smått hackad rödlök samt dill och gräslök.

Räkröra med Philadelphiaost
Receptet till denna goda röra hittar du här. Jag bredde den på mörk kavring som blev så gott ihop och dekorerade med gräslök, dill och lite rödlök.


Självklart hade vi dessert och jag var så enormt sugen på att baka morotsrulltårtan som fanns med i senaste Buffé. När jag delade denna på Instastories så var det massor som hade bakat och tyckte den var enormt smarrig. Tyvärr blev min lite ”blöt” och jag tyckte den vara klar och hade den inne längre än vad det stod på receptet men nästa gång får det bli några minuter till. Tror också att jag kommer skippa ingefäran och kanske ta lite valnötter i istället. Jag gillar ingefära men tyckte den tog över för mycket här.

Här är receptet!


Nu är jag nyfiken på om du har någon god buffémat som kan passa om man vill äta buffé i vår. Kommentera gärna eller gilla med hjärtat om du önskar fler recept.4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *