Färg och stil,  Min outfit,  Mode

Kärleken till en byxa

Det finns nog inte något annat plagg i min garderob som fått så mycket uppmärksamhet och kärlek som den här byxan. Gissar att det beror på färgen som ju är både behaglig och sticker ut. Men det jag gillar är att den passar till i stort sett allt i min garderob och fungerar året om. Är inte det de allra bästa plaggen?

Passar många kroppsformer
Byxan heter Sini och kommer från Rodebjer. Den är fantastiskt skuren utan sidosömmar. Helt otroligt att det går att sy en byxa i så ”enkel” passform som sitter bra på så många kroppar. Just den här färgen finns inte att köpa nu men håll utkik på Tradera eller andra SH-plattformar. Vill du köpa nytt så finns det just nu i grått och svart. Men Sini har funnits i många år och är ett av Rodebjers basplagg som återkommer i alla kollektioner men färgerna varierar. Tycker om hållbarhetstänket här att samma byxa fungerar år efter år och känns lika aktuell.

Vad passar till?
Jag har använt byxorna till mycket svart men kornblått passar ju till så många färger vilket gör det till en färg jag gärna ser mer av i min garderob. På bilderna har jag dels kombinerat med en kola/kanelfärgad kimono och även med en blus jag sytt själv samt en kofta i en härlig kola-färg som ju också fungerar till mycket.

Andra färger jag tycker fungerar till är, rosa olika toner, grönt i olika nyanser, även militärgrönt och självklart vita skjortan.

Men vad heter färgen
Nu är jag bara nyfiken på en sak. Kornblått skriver jag men jag vet att många kallar den koboltblå. Jag gjorde därför en undersökning på mitt Instagram för att kolla vad mina följare kallar färgen. Många kallade den kornblått som jag och en hel del koboltblå men andra förslag var; kleinblå, royalblå och svenska flaggan-blå.

Lisa som finns på Instagram på 100procentsecondhand bar kornblått igår fick mig att börja undersöka vad färgen heter och hon hittade detta på Google och delade med sig.

En egen sökning och jag inser att himmel så många blå nyanser det finns.

Sen hjälpte stilgurun Monika Kichau oss och berättade att kornblått har en mer lila underton än vad kobolt och klein har.

Hursomhelst så är det intressant med färger och kornblått, som jag väljer att kalla den för, är en färg jag verkligen gillar på många sätt.

Kommentera gärna eller ge ett hjärta om du gillar!

4 kommentarer

  • AnnaP

    Så snygga och fantastisk färg! Jag har just köpt mina första Sini, grå. Men de är ju så långa! Då har jag ändå långa ben, är också 172cm. Har du lagt upp dina byxor mycket och vad är bra benlängd? 💙

    • mhallin

      Tack Anna! Det är verkligen en toppenbyxa som passar så många. Men, de är väldigt långa, även om man är lång i sig själv…. Mina första la jag upp för mycket och fick ta ner. Det bästa är att ta på sig ett par skor och prova sig fram. Gör två olika längder på varsitt byxben och ha på dig ett tag. Men hellre för långa än för korta känner jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *